Vrste mila za roke, ki jih uporabljamo

milo-1Vsi dobro poznamo mila za roke, saj jih večina od nas uporablja vsakodnevno. »Žajfe« so namreč pomemben dejavnik naše osebne higiene, ki mora biti ustrezna, saj se z njo ščitimo pred raznimi boleznimi, virusi, bakterijami, ki nas vsakodnevno ogrožajo. Okužbe si namreč ne želimo, saj imajo marsikatere zelo negativne posledice, največkrat seveda samo zbolimo, včasih pa se lahko okužimo tudi s kako bakterijo, ki v našem telesu pusti negativne posledice za celo življenje, včasih pa od njih lahko celo umremo. Zato so detergenti za roke res pomemben dejavnik, da že prej poskrbimo, da do tega ne pride. Na svetu obstaja namreč res ogromna vrsta različnih mil, vsak pa seveda izbere tistega, ki mu najbolj odgovarja.

Mila za roke in za osebno nego največkrat uporabljamo v kopalnici. Poznamo dva različna agregatna stanja mila in sicer trda in tekoča mila za roke. Poleg mila za roke in osebno higieno se vse bolj pogosto uporabljajo tudi razkužila za roke, ki nam pomaga v primeru, če mila za roke nimamo v bližini. Mila za roke se seveda med seboj razlikujejo po velikosti, znamki, vonju, obliki, ceni in še bi lahko naštevali.

Poleg mila za roke in pa za osebno higieno pa razna mila poznamo tudi v kuhinji. Tam se pojavijo v oblikah raznih čistil in detergentov, namenjeni pa so čiščenju posode. Načeloma sov trdem ali tekočem agregatnem stanju in se v večini primerov uporabljajo za ročno čiščenje posode ali pomivanje s pomivalnim strojem. Mila uporabljamo tudi pri pranju perila in sicer v obliki praška ali pa tekočega mila za pranje perila.

Več o milih pa najdete tu.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged . Bookmark the permalink.