Skeletne hiše po našem okusu

Smo v fazi odločanja o tem, kakšne vrste hiše si bomo postavili. Odločitev je padla takoj za tem, ko smo si na spletni strani znanega podjetja ogledali še kako poteka gradnja skeletne hiše. Ta oblika gradnje nas je povsem navdušila. Odločili pa smo se, da si postavimo leseno skeletno hišo.

Lesene skeletne hiše iz lepljenega lesa

Znano je, da je lepljen les ena od najbolj odličnih vrst lesa. Iz njega bo narejena tudi naša lesena skeletna hiša, ki smo si jo ogledali tudi že na spletu. Konstrukcijo skeletne hiše bodo sestavljali leseni pokončniki in prečnik. Ti so med seboj povezani, in sicer z zelo natančnimi spoji in vijaki. Konstrukcija lesene skeletne hiše bo sestavljena tako, da bo stala popolnoma samostojno. Za samo stabilnost pa pri njeni gradnji ne bomo potrebovali pritrjenih plošč na konstrukcijo. To je ena od številnih prednosti pred drugimi gradnjami, na primer pred panelno montažno hišo.

Parapropustnost je izjemnega pomena

Za lesene skeletne hiše je izjemno pomembna lastnost tudi parapropustnost. Ravno zato je potrebno, da vgrajujemo izolacijo iz lesnih vlaken ter tudi iz celuloze. S tem bomo v največji meri preprečili pregrevanje hiše v času vročih poletnih dni ter prihranili tudi pri nabavi nepotrebnih klimatskih naprav, ki so potrošne narave.

Lesene skeletne hiše so najbolj primerne za gradnjo nizkoenergijskih ter pasivnih stanovanjskih hiš. Kot celota nam take hiše omogočajo ugodno in nadvse varčno obliko bivanja, kar je za današnji čas prav tako bistvenega pomena.

Skeletna hiša je torej prava odločitev za nas, saj si v prvi vrsti želimo predvsem kakovostnega bivanja.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.