S strojem za pometanje do hitrejšega čiščenja okolice

pometalni-strojPometalni stroj je lahko ročni in deluje na potisk, ali pa ima lasten motor, po možnosti tudi volan in sedež, kateri pa pridejo prav pri zelo velikih površinah. Med malimi stroji je na voljo kopica različnih modelov in znamk, pri velikih pometalnih strojih z volanom in sedežem pa je zgodb drugačna saj ima le malo proizvajalcev znanje za sestavo takega pometanega stroja.

Stroj za pometanje načeloma tudi sesa. Prah ki se dviguje, ko pometamo ta stroj posesa in ohrani v filtru, ki pa mora biti tudi primerno velik. Gledati moramo na to, da v filter sesalnika lahko posesamo okrog 10l nečistoč, medtem ko pometalni stroj lahko pomete tudi 100l nečistoč.  Če bomo sesali pesek ali kak podoben material, ki je težji od vode je sam zbiralnik lahko kar zelo težak, včasih tudi do 100kg. Zato je pomembno, da ima stroj zbiralnik razdeljen na dva dela, da lahko izpraznimo vsakega posebej. S pometalnim strojem lahko pometamo tako znotraj kot tudi zunaj. Za notranjost prostorov se načeloma uporabljajo akumulatorski stroji, za zunanjost pa stroj za pometanje na bencinski pogon. Možnost imamo tudi dokupiti set za pometanje tekstilnih trakov, ki ga namestimo na pometalni stroj in tako lahko čistimo tudi čistočo raznih kino dvoran, sejemskih prostorov, hodnikov. Sistem namreč vsebuje zaščitni del stranske ščetke, dodatno zaščito za filter in pa avtomatsko zaustavitev ščetk ob ustavitvi stroja. Če čistimo brez tega lahko pride do poškodb tekstilnega traku. Marsikdo se za nakup ne odloči ker misili da so smeti prevelike. Temu ni tako, stroj ima spredaj loputo, ki jo z pritiskom na gumb odpremo in pobiramo tudi večje smeti.

Ponudbo strojev za pometanje si lahko ogledate v kateri izmed različnih spletnih trgovin, en primer pa najdete tukaj http://www.gitas.si/kategorija/profesionalni-program/pometalni-stroji/.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.