Predlogi za urejanje dnevne sobe

living-roomDnevne sobe so srce vsakega doma. V dnevnih sobah preživimo večino prostega časa, tam se lahko sprostimo, zabavamo, gledamo televizijo, … V dnevni sobi se želimo počutiti kar se da najbolje, pri tem igra veliko vlogo ureditev in oprema dnevne sobe. Če se odločate za prenovo dnevne sobe, potem vas verjetno zanimajo naslednji predlogi in ideje. V pomoč pa vam je lahko tudi katera izmed trgovin na spletu, primer si lahko ogledate tu http://pohistvo123.si/.

Obstaja nešteto različnih slogov ureditve dnevnih sob. Različnim ljudem so seveda všeč različni stili opreme, nekaterim je všeč starinski slog, drugim bolj moderen. Danes je na trgu toliko različne opreme, da lahko prav vsak najde nekaj zase. Preden začnemo z ustvarjanjem dnevne sobe, je potrebno premisliti, čemu je namenjena, kaj bi v dnevni sobi najraje počeli, in v kakšni dnevni sobi bi se najbolje počutili. Za lep prostor je najbolj pomembna čistoča, v čistih prostorih se dokazano boljše počutimo. Za talno oblogo lahko uporabite kamen, les ali vedno bolj priljubljen laminat. Če se odločite  za preprogo, naj ta sega od stene do stene. Strop naj bo bel in naj nima posebnega okrasja, saj tako prostor deluje večji in nam ne daje občutka utesnjenosti.

V dnevni sobi je najbolj pomemben element pohištva kavč. Le-tega je potrebno pravilno umestiti v prostor, priporočljive pa so zaobljene oblike. Pomembno je, da ko sedite na kavču niste s hrbtom obrnjeni proti vratom. Zabavna elektronika je seveda dobrodošel element dnevne sobe, v  prostor pa jo umestimo tako, da upoštevamo svoje želje o namenu prostora. Pomembna pa je tudi osvetljava, prostor mora biti dobro osvetljen in če je le možno brez temnih kotov.

This entry was posted in Vse za dom and tagged . Bookmark the permalink.