Na hitro o fizioterapiji in poškodbah

mozganska-kap-1Fizioterapija je ena izmed številnih medicinskih ved, njena naloga pa je odprava poškodb ter zdravljenje posledic po različnih boleznih in poškodbah. Sestavljena je iz številnih tehnik in različnih metod, vsaka metoda pa je dobra za določena stanja. Tu gre za ne-invazivne terapevtske metode, ki skrbijo za izboljšanje ter vzdrževanje in povrnitev gibalnih, funkcionalnih sposobnosti bolnikov. Običajno pri pripravi pravega programa za rehabilitacijo sodelujeta osebni zdravnik in fizioterapevt, tako pripravljen program pa je kar najbolj prilagojen posamezniku.

Fizioterapija se običajno izvaja prek napotnice, ki vam jo izda osebni zdravnik, tu pa obstaja tudi možnost fizioterapije na domu. Fizioterapija na domu je primerna za tiste paciente, ki okrevajo po hudih boleznih kot so možganska kap, Parkinsonova bolezen ali pa kakšna druga huda bolezen.

Kot smo že rekli poznamo več različnih metod fizioterapije, vse pa imajo isti cilj in sicer lajšanje bolečin in preprečevanje mišičnega ravnovesja, ohranjanje sklepne gibljivosti ter splošne kakovosti življenja, ki je povezana z gibljivostjo in gibalnimi sposobnostjo.

Za dobro zdravje je vsekakor potrebna redna telesna vadba in pa pravilna prehrana. Veliko pacientov, ki se poslužujejo fizioterapije bi lahko doseglo ogromno večji napredek, če bi razne vaje izvajali tudi doma. Običajno vam bo fizioterapevt sam povedal kakšne gibalne vaje lahko izvajate, v primeru da ne, pa ga prosite če vam razloži in pove kakšno vajo, ki jo lahko izvajate tudi sami. Več informacij o ustanovah kjer fizioterapijo izvajajo lahko dobite pri osebnem zdravniku ali pa na spletu.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.