Lesene stopnice in ograje

ograjaLesena ograja vam ponuja domačnost, naravnost. Kljub številnim materialom, les ostaja še vedno nenadomestljiv tako po funkcionalnosti, kot po izgledu.

Les je poleg kamna in gline najstarejši in eden najpomembnejših naravnih materialov, ki se v gradbeništvu že tisočletja intenzivno uporablja in to predvsem v konstrukcijske namene. Če je bila sprva uporaba lesa predvsem posledica njegove dostopnosti, je danes les cenjen predvsem zaradi svojih pozitivnih lastnosti. Pri gradnji je to predvsem zaradi ugodnih mehanskih lastnosti, njegovih pozitivnih lastnosti za objekt in bivanje v njem. Njegove pozitivne lastnosti so uravnavanje vlage, čiščenje zraka, odsotnost elektrostatičnega naboja, dobra izolativnost in prijetnost na dotik. Lesena ograja ima številne prednosti pred drugimi materiali. Glede na lastno maso ima nekajkrat večjo nosilnost kot jeklo in ima najboljše razmerje med toplotno izolacijo in ohranjanjem toplote. Bivanje in počutje ob leseni ograji je prijetno, saj lesena površina ob dotiku daje prijeten topel občutek, prostor napolnjuje s prijetnim vonjem in regulira vlažnost zraka.

Pri izdelavi lesene ograje ali stopnic lahko uporabljamo več vrst materialov npr.: les, inox, steklo ter marmor. Pri lesenih ograjah ali stopnicah se uporablja les, ki je sušen u sušilnici. Posledično so lesene ograje ali stopnice zelo gladko obdelane, les se pa na soncu in dežju bistveno manj razteza, posledično temu, se kasneje pojavi manj napak kot so razpoke ali krivljenje. Cene stopnic in ograj so odvisne od velikosti in zahtevnosti projekta. Za izdelavo izdelka moramo najprej vse izmeriti, izbrati vrsto materiala katerega želite uporabiti šele nato lahko izračunamo okvirno ceno celotnega projekta.

Ponudba lesenih ograj: http://www.stopnicecestnk.si/lesene-ograje/

Ponudba lesenih stropnic: http://www.stopnicecestnk.si/lesene-stopnice/

This entry was posted in Vse za dom. Bookmark the permalink.