Kateri so kvalitetni ščitniki za downhill?

Downhill pri nas postaja vse bolj priljubljen šport pri mladih, pa tudi nekaj malce starejših se navdušuje zanj. Začetniki v tem športu pogosto ne vedo, kam naj se obrnejo za osnovne informacije, zlasti o opremi, ki jo potrebujejo.

Tudi v Sloveniji obstaja nekaj specializiranih trgovin, ki prodajajo izdelke za downhill. Pri izboru opreme začetniki ne vedo dobro, na kaj morajo biti pozorni, zato je pomembno, da se o tem posvetujejo s prodajalci v specializiranih trgovinah. Ko se spopadate s prvimi »zavoji« downhilla, se morate zavedati, da je na prvem mestu vaša varnost, zato je nujno in vredno investirati v zaščitno opremo. Najbolj osnovna oprema, ki jo kolesarji za ta šport potrebujejo je čelada, ščitniki in pa seveda posebno kolo. Prodajalci za ščitnike najpogosteje predlagajo Dainese Trail, ki so v downhill svetu zelo priljubljena in kvalitetna oprema. Poznamo več vrst ščitnikov, obvezna izbira pa so ščitniki za kolena – svetujemo Dainese Trail skins in ščitniki za komolce, prav tako Dainese Trail Skins. Pomembno je torej, da je zaščitna oprema izdelana in kakovostnih in vzdržljivih materialov, da vam v primeru padca primerno obvarujejo.

Tisti, ki se prvič podajate v downhill, bodisi rekreativno bodisi tekmovalno, na spletu poiščite čim več osnovnih informacij, saj boste v tem športu le tako lahko uživali in se z njim ukvarjali varno. Priporočamo vam, da informacije o zaščitni opremi poiščete tudi med prijatelji ali znanci, ki se s tem športom že ukvarjajo, saj so nasveti iz prve roke vredni več, kot zgolj gole informacije in opisi izdelkov.

This entry was posted in Življenje and tagged , , . Bookmark the permalink.