Apartmaji na Hrvaškem – za nižjo ceno se peljite dlje

lastovo-2Apartmaji na Hrvaškem imajo precej visoke cene, zagotovo pa velja, da tudi te nihajo. Predvsem je opazna razlika v ceni med glavno sezono ter junijem in septembrom, prav tako pa so očitne razlike glede lokacije. Apartmaji na Hrvaškem namreč niso enako zasedeni in vsakdo lahko opazi, da je največ turistov v nam bližnjih krajih ter na nekaterih otokih. Istra, kamor pridete precej hitro in kjer se lahko zaradi bližine odločite tudi za oddih zgolj preko vikenda, ima višje cene, prav tako nam najbližji otok Krk, poleg njega pa je po visokih cenah znan tudi Pag. Gre torej za najbolj priljubljene počitniške destinacije Slovencev, pa tudi marsikaterega drugega Evropejca.

Kje pa so cene nižje? Če ste se pripravljeni peljati nekoliko dlje od Istre in Kvarnerja, boste hitro ugotovili, da niso vsi apartmaji na Hrvaškem dragi. Dlje kot se peljete, nižje so običajno cene – razen, če se odločite za priznana turistična mesta, na primer Dubrovnik. Odločite se torej za manjše in manj poznane kraje, pa boste hitro našli apartma, ki je primeren tudi za vaš žep.

Zakaj se izplača iti dlje?

Morda ste eni tistih, ki si rečejo, da jih 80 ali 100 evrov na dan ne bo preveč bolelo, in se odločite za apartma na lokaciji, ki si jo dejansko želite. A kaj dobite v tej ceni? Apartmaji na Hrvaškem niso vedno v najboljšem stanju, in če se odpeljete v Dalmacijo, boste za ta denar dobili več. Apartma s klimatsko napravo, sodobno opremljen, z možnostjo uporabe žara, morda celo z uporabo bazena. In nenazadnje, zakaj bi plačali toliko za star in slab apartma, ko pa lahko za isti denar najamete mobilno hišico v katerem izmed kampov?

Pred odločitvijo velja zagotovo premisliti o tem, kaj bolj cenite oziroma česa si bolj želite. Če boste v apartmaju preživeli nekaj več časa (na primer družine z majhnimi otroci) se izplača odločiti za udobje. Če ste mladi in se greste na morje bolj kot ne zabavat, pa vam je lokacija verjetno pomembnejša od videza in kakovosti apartmaja.

This entry was posted in Počitnice and tagged , , . Bookmark the permalink.