Ali se vam splača najeti detektiva

detektiv-4No ja jasnega odgovora na to ni, saj je vse odvisno od tega za kaj ga potrebujete. Cene detektivskih storitev so lahko kar drage, a so cene upravičene, saj je za pridobitev detektivskega izpita potrebno ogromno znanja, za učinkovito delo pa je potrebno kar nekaj izkušenj. Detektivska agencija je ustanova v kateri detektivi običajno delujejo, lahko da je tam zaposlenih več detektivov ali pa se pod tem imenom predstavlja samo en detektiv.

Detektivi opravljajo različna dela, lahko opravljajo kontrolo bolniškega staleža ali preizkuse alkoholiziranosti na delovnem mestu. Na žalost je to pri nas kar precejšen problem, da delavci na delovnem mestu uživajo alkoholne pijače ali pa jim zdravnik odredi bolniško odsotnost, delavec pa le-te ne spoštuje. Delodajalec tako najame detektiva, ta pa preveri določenega posameznika ali skupino. Za detektivske storitve je določena cen in sicer od 50-70€ na uro, veliko detektivov pa si ceno določa samih.

Biti privatni detektiv je lahko zares zanimiva služba če vas dotično področje zanima, drugače pa boste na delu verjetno nezadovoljni. Delo velikokrat poteka v slabih pogojih, saj je za kontrolo posameznikov potrebno zasledovanje, detektivi se velikokrat slabo prehranjujejo, spijo v hotelih in podobno. Samo delo pa nudi določeno mero razburljivosti, kar privlači mnogo ljudi. Veliko dodatnih informacij o detektivskih delih boste dobili na spletni strani Detektivske zbornice Slovenije, tam je zbranih veliko uporabnih informacij tako o samem delu detektiva, kot tudi o detektivskem izpitu. Če vas tako delo zanima se vsekakor odločite zanj, je pa res, da je v Sloveniji to področje veliko manjše kot v kakšnih večjih državah.

This entry was posted in Življenje and tagged , , . Bookmark the permalink.