Ali depilacija boli?

depilacija-1Vsekakor depilacija, prav tako kot epilacija ni božanje kože in nekatere boli celo tako, da rajši kot po depilaciji posežejo po stari dobri britvici in brivski peni. Splošno je znano, da vedno najbolj boli prva depilacija in da se bolečina z rednim depiliranjem zmanjša. Razlogov za to obstaja več. Eden izmed teh je ta, da se koža navadi ter tudi to, da z redno depilacijo skrbimo za to, da dlake manj rastejo in postanejo tudi bolj mehke. Ker je dlačic vedno manj je posledično tudi manj bolečine.

Najmanj boleče je seveda britje a tu se pojavijo drugi problemi. Z rednim britjem so dlačice vedno trše in tudi vedno bolj goste, kar povzroča predvsem problem, da mora biti britje za gladko kožo skoraj vsakodnevno. Poleg tega pa britje tudi povzroči mozolje, ki ponavadi močno srbijo.

Zaradi slabih lastnosti britja na eni strani in bolečin na drugi strani zaradi depilacije se mnogo ljudi odloči za lasersko depilacijo. Laserska depilacija je postopek, ki poskrbi za trajno odstranjevanje dlak.

Za uspešno lasersko depilacijo je potrebno več tretmajev s katerimi dokončno odstranimo dlake po nogah, rokah ali pa po bikini predelu. Dermatološka ambulanta je tisti prostor, ki ga obiščete in se posvetujete z dermatologom, kako bi se postopka lotili.

Ker obstaja več načinov laserskih depilacij vam dermatolog pomaga svetovati kater način je za vas primeren. Odločitev za lasersko depilacijo prinaša kar nekaj prednosti. S trajnim odstranjevanjem dlak poskrbite za to, da kar do 90% dlak preneha rasti, nimate več problemov z vraščenim dlakam, nimate več mozoljev ali vnetja po britju, kurja koža, ki se je pojavljala po uporabah depilatorjev pa tudi izgine.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged . Bookmark the permalink.